2015. november 19., csütörtök

6. Fejezet - Magány

Sziasztok Drágáim!

Mint látjátok, végre-valahára visszatértem ebe a világba, és újra alkotok.
Most ehhez a részhez nem volt alkalmam képeket csatolni, de amint tudom, pótolom a hiányosságot!
Köszönöm, hogy kiálltok mellettem! ♥

Puszillak Titeket,
Adriana

Fernando
Madrid

Amikor az utolsó költöztető kamion is elhajt a hatalmas telken húzódó, madridi ház elől, a Nap vidámságra hívogató sugaraival próbál életet lehelni a mediterrán otthon falai közé. Ám a nappali sötétbarna bőrkanapéján helyet foglaló spanyol férfi csöndessége és mélabús, csokoládészín tekintete nem a boldogságról és az örömről árulkodik, amiért visszaköltözött szülőhazájának fővárosába. A hatalmas metropolisz Fernando számára csupán egy a sok közül, semmilyen jelentéssel nem bírnak számára a sajátos műemlékek, a sok száz éves történelmi múlt, a saját népéhez kapcsolódó felfedezések. A focista számára ez a város is pont olyan, mint amilyen Európa, vagy a világ többi országában is sok másik.
A férfit rosszkedvének okából, a magányos merengéséből egy csilingelő, magasan csengő, női hang rántja ki. Kelletlenségét leplezendő, apró mosolyt erőltet arcára, majd Fernando a hosszú lépcsőn lefelé lépkedő feleségére pillant.
A fiatal, spanyol modell, Madison most is elbűvölően szép nap barnította, bársonyosan puha bőrével, hosszú, lágy hullámokba göndörített, sötét hajával, s igézően világító, olyankor szinte már rideg kék tekintetével.
– Drágám, ne vár este, a csajokkal megünnepeljük, hogy hazajöttünk. – mosolyodik el a nő szélesen, majd hosszú, kecses lábait egymás elé helyezve lépked a férjéhez, majd lehajolva hozzá, rövidke csókot nyom annak ajkaira.
A férfi szótlanul követi végig tekintetével a nő útját az előszobáig, ahol még a spanyol szépség egy utolsó köszönés után becsukja maga mögött a kétszárnyú, színezett üveggel díszített bejárati ajtót. Fernando gondolataiba merülve vizslatja az ajtó szépen megmunkált üvegén megtörő napsugarak útját, amint azok megszínezve vetülnek az előtér világos márványpadlójára. A focista elméjében több emlékkép is felsejlik, ahogyan rájön, mi nem volt rendben a feleségével ezen a délutánon. A fiatal nő egy ritkán használt, értékes parfümöt fújt kecsesen kiemelkedő kulcscsontjára, s ez a férfit rossz érzések hadával árasztja el. Madison ezt az illatot elő sem vette, amikor a focistával Milánóba költöztek. Egyszer sem érezte a spanyol férfi, hogy a modell ezzel az illattal koronázta volna meg szépségét, ha valamilyen fontos alkalomra készültek. Sőt, talán még az üvegét sem látta még ennek a parfümnek. De a spanyol nő újra ezért az illatért nyúlt, mindjárt az első napokban, amikor visszatértek a napfény városába a gyönyörű, ám ismeretlen Olaszország után.
Lemondóan sóhajt fel, próbálva rábírni gondolatait arra, hogy a legegyszerűbb magyarázatot fogadja el elméje, amit kitalálni tudott. A felesége biztosan az egyik barátnőjétől kapta ajándékba a finom illatú, kissé már kihívóan csábító esszenciát, s most azért használja ezt.
A férfi feláll, sötét farmerének zsebébe rejti kezeit, majd az előszobából jobbra nyíló tágas, világos konyhába megy. Csöndességbe burkolódzva pillant ki a ház elé. Azonnal megnyugszik, amikor látja, hogy valóban otthon van. A barnás színeket öltött térkővel kirakott út, amely a ház elől egészen a kicsit távolabb húzódó kőkerítésbe épített, kovácsoltvas kapuig húzódik, most üresen áll, már nem parkol a ház előtt feleségének hófehér Jaguárja. Kicsit odébb, az üdén zöld pázsiton rózsabokrok és narancsfák állnak, míg ahogy a férfi az étkezőnek berendezett helyiségen keresztül újra a nagy nappaliba lépked, tekintete a hátsókertre esik.
A tágas kert közepén nagy, feszített víztükrű medence áll, mellette fából készült napágyak sorakoznak, s a jóval alacsonyabb kőfal mögött már a spanyol főváros lélegzetelállító panorámája húzódik. A férfi hanyagul dől neki az egyik kinyitott erkélyajtó fakeretének, majd hunyorogva a napsütéstől, a távolba mered.
Gondolatai most a régi időkbe nyúlnak vissza. Mindössze néhány éve hagyta itt a szülőhazáját, hogy Angliában játszhasson, majd később olasz színekben, most mégis megnyugodhatott, hiszen Milánóból hazatérhetett. Ha a város nem is jelentett számára túl sokat, közvetve a spanyol létének egy apró darabja volt, és ez melegséggel töltötte el, akárhányszor a spanyol Nap sugarai alá léphetett.
Mélyet sóhajtva löki el magát a kitárt erkélyajtótól, majd a fedett teraszra lép ki. Tornacipőjében is érzi, mennyire felmelegedett a nap folyamán a tetővel árnyékolt terasz faparkettás padlója, amíg a napsugarak elérték a déli fekvésű épület ezen részeit. Visszatérnek a kellemes, régi emlékei, ahogy leül a teraszról lefelé vezető lépcső alsó fokaira, s lábait kinyújtva a puha fűben pihenteti. Hosszú évekig tett így minden reggel, amikor volt ideje meginni egy finom kávét, vagy esténként kiült a teraszra és csodálta a kivilágított fényeivel vibráló várost.
Akkor még magányos volt, de felszabadult, szabad ember. Aztán jött Madison, aki szépségével és nyitottságával elcsavarta a focista fejét, elcsábította a szeretteitől. Fernando nem volt benne biztos a kapcsolatuk elején, hogy minden jól fog elsülni, de sosem adta föl, s még a családja ellen is harcba szállt, hogy Madisonnal lehessen. Számára a spanyol nő olyan volt, mint a jófajta alkohol; elbódította, megbabonázta. A focista azonban még magának sem vallotta volna be, amit a lelke mélyén érzett, s a magányos éjszakáin sejtett. A nő nem volt sosem teljesen az övé, s akármennyire akart ez ellen tenni, mégsem tudhatta teljesen maga mellett a fiatal nőt. A kicsapongó életű modellnek fontos munkái voltak, sokszor egy három nap alatt utazott el Milánóból Los Angelesbe, hogy aztán megejtsen egy fotózást Miami tengerpartján, majd egy fontos ebédet Sydneyben. A férfi hagyta, hadd éljen a felesége, mégsem tudta úgy tiszta, nyugodt álomra hajtani a fejét, hogy közben az élete szerelmének hitt nő a világ másik felén állt modellt egy szál alsóneműben.
Aztán Fernando maga is rádöbbent, Madison mennyire önfejű és önző. A spanyol nő gyakran járt el bulizni, sokszor hívta magával a focistát is, ilyenkor a nő barátaival voltak. De ha a férfi invitálta a csapattársaival közös ebédekre, sosem ment el. Madison emellett sokkal kirobbanóbb formában köszönt el tőle néhány este, amikor eszébe sem jutott volna a spanyol focistát elhívni a baráti vacsorákra.
A férfinak pedig egyre több rossz előérzete támadt, mégsem foglalkozott vele sokat. Nem érdekelte már sok olyan dolog, amit fontosnak tartott a feleségével való megismerkedése előtt. Fernando tisztán emlékezett még arra az utolsó telefonbeszélgetésre bátyjával, amikor testvére a szemére vetette, már nem jelent neki szinte semmit a családja.
És ő igazat adott ebben.

* * *

Sienna
Madrid

Súlyos utazótáskáját felemelve a kórházi ágyról, lassú, kissé bizonytalan léptekkel indul el a kórterem ajtaja felé. Három hosszú, a fiatal nő számára idegőrlő hét telt a spanyol focista utolsó látogatása óta. A férfi azután a nap után, hogy az orvos elárulta nekik, meghalt a még igazán életre sem képes kisbabájuk, Sergiót nem látta a kórházban. Pedig a nő igazán várta élete szerelmét.
Amikor összekötötték az életüket, s férj és feleség lettek, tettek egy fogadalmat; jóban, rosszban, szegénységben, gazdagságban, egészségben, betegségben, mindig kitartanak majd egymás mellett. Az első két fogadalmukat be is tartották. Sosem aludtak el úgy egyetlen éjszaka sem a házasságuk alatt, hogy ki nem békültek volna, s a pénz sem állt közöttük akadályként. De amikor Sienna majdnem az életét vesztette az autóbalesetben és a kisbabáját is elveszítette, a spanyol férfi egyszer sem mosolygott már rá, egyszer sem ölelte meg, egyszer sem biztosította a szeretetéről.
Mély levegőt véve lép ki a madridi napfénytől csillogó, fotocellás üvegajtók között, s arcát az ég felé emelve, egy pillanatnyi örömmel, boldogsággal néz fel a kék égre. Aztán pillantása visszaesik a klinika parkolójába, ahol lazán fekete sportautójának támaszkodva ott áll a focista. Barna pillantása összefonódik a nőével, és ekkor Sienna egy leheletnyi reménnyel pislákoló szeretetfoszlányt olvas ki a tekintetéből.

Tudja, hogy amikor egy fejezet lezárul, mindig megkezdődik egy új is. A kulcs a boldogsághoz csak az, hogy mindig tartson ki, és ne adja fel, ha nehéz idők jönnek.

2 megjegyzés:

  1. Drága Egyetlen Adrianám! ♥

    Nem győzök bocsánatot kérni, hogy ennyire későn írok Neked hozzászólást ezen a csodálatos blogon, de nem hagyhatom szó nélkül ezt az alkotásodat sem, hiszen még mindig úgy gondolom, hogy minden fejezetnél csak jobb és jobb amit csinálsz!

    Imádom a történetet, csak úgy faltam a soraidat és az első perctől lekötött, sodródtam a történet árával és teljesen beleszerettem a szereplőidbe, akik szerintem ha lehet még kidolgozottabbak, mint az előző regényednél.

    Remélem nem hagyod abba, mert kíváncsian várom mi fog történni a folytatásban! ♥

    Ölel,
    Skyler

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Skylerem! ♥

      Annyira sajnálom, hogy ilyen későn írok csak választ Neked, de most jutottam el odáig, hogy van időm a blogjaimra és végre újra tudok írni. Egyetlen szóval sem kell bocsánatot kérned, hiszen én vagyok az, akinek el kéne magát ásnia a föld mélyére, mert hónapokra eltűntem, ráadásul még mindig le vagyok maradva a történeted olvasásával. De ami késik, nem múlik! ;)
      Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat, mindig nagyon boldoggá tesz, ha jó véleménnyel vagy az írásomról, mert Téged fantasztikus írónak tartalak.

      Eszem ágában sincs abbahagyni, ha egyetlen ember is elolvassa amit írok, már értelme volt az egésznek. ♥

      Csókollak,
      Adriana

      Törlés